“Това, че имам значка “в оставка”, не означава, че съм си оставил работата”. Това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов. Той заяви, че следи ситуацията в засегнатите от пороите райони. Още утре сутринта тръгвам за Враца и за Вършец, съобщи той в предаването “Карай направо” по Нова телевизия.

“Там, където е много силна стихията, няма как да се действа. Нито техника помага там, нито строителни материали, а може по-скоро, ако се напънем, да загубим някой човешки живот”, коментира Караджов и добави, че затова действат умерено. Това, което можем да правим, е там, където са по-малките разрушения, да запълваме включително и с дълги трупи, допълни той.

Гроздан Караджов се ангажира, че хората в засегнатите райони ще получат помощ, за да започнат ремонтни и укрепителни дейности. “Абсолютно мога да го обещая, защото в рамките на бюджета, който имаме, той е предостатъчен и за такива аварийни ситуации няма да се щади нищо”, заяви той. Ще действаме по най-бързия начин, ще наемем възможно най-сериозните машини и изпълнители в региона на бедствието, така че бързо да бъде възстановена проходимостта на пътищата, допълни Караджов.