Сега четете
За осма година в Панагюрище се провежда Международният фестивал по фойерверки

За осма година в Панагюрище се провежда Международният фестивал по фойерверки

За осма година в Панагюрище се състои Международният фестивал по фойерверки.

В продължение на три дни – oт 10-и до 12-и юни в Панагюрище се провежда поредното издание на Международния фестивал по фойерверки. Организатор на събитието е Община Панагюрище и собственикът на водеща фирма за пиротехника в България Иван Иванов.

Отборите, които се състезават в пиромузикалния фестивал тази година, са от Германия, Полша и Норвегия.

Според регламента условията за участниците са следните – първоначално отборите представят 2-минутно шоу, което не се оценява от журито, след което се представя програма с продължителност от пет до седем минути. За всички отбори са подсигурени еднакво оборудване и материали.

Първи в ефектното пиротехническо шоу участва отборът на Германия (на 10 юни). Днес в шоуто за красота и феерия в небето се представи отборът на Полша. Утре, когато е ще бъде и финалът на фестивала, пиротехническо шоу ще бъде представено от отбора на Норвегия.

Отборите се оценяват от жури, в състава на който влизат кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, г-жа Галина Матанова, зам.-кмет. на Панагюрище и др.

Вижте и

Международното първенство по фойерверки се провежда ежегодно в Панагюрище от 2013 година с изключение на 2020 и 2021 година заради пандемията от КОВИД-19. Шампионатът се провежда в края на май или юни в три състезателни тура.

Специални гости на фестивала тази година са гимнастичките Ренета Камберова и Ерика Зафирова. Специално за събитието са пристигнали гости от редица страни, включително от Република Северна Македония, Албания, Беларус, Латвия.

Фестивалът за пиротехника всяка вечер включва и концертна програма, в която участват популярни български групи, сред които „Диана Експрес“, „БТР“, „Pavel&Venci Venc“, Севи“, „Modica“, „Bad Attitude“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре