Сега четете
Макрон обеща на Зеленски да продължи доставките на оръжие

Макрон обеща на Зеленски да продължи доставките на оръжие

Френският президент Еманюел Макрон заяви в телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски, че е готов да продължи доставките на оръжие, и обсъди с него перспективите за предоставяне на Украйна на статут на кандидат за членство в ЕС, съобщиха от пресслужбата на Елисейския дворец.

 

„Френският президент каза на президента Зеленски, че Франция е готова да отговори на нуждите на Украйна, включително и по отношение на тежките оръжия“, се казва в изявлението. Френският лидер обсъди с украинския президент и последните събития на бойното поле, нуждите от военно оборудване, политическа и финансова подкрепа, както и предоставянето на хуманитарна помощ.

 

Полският президент Анджей Дуда разкритикува идеята за преговори с руския президент Владимир Путин по повод войната в Украйна. „А…

 

Вижте и

Макрон е обещал да „поддържа контакт“ със Зеленски по въпроса за предоставянето на Украйна на статут на кандидат за членство в ЕС. Според администрацията на Макрон това решение ще зависи от препоръката на Европейската комисия и от резултатите от обсъжданията на срещата на върха на ЕС на 23 и 24 юни.

 

Агенция Bloomberg цитира източници, според които на 17 юни Европейската комисия ще препоръча да се предостави на Украйна статут на кандидат за членство в Европейския съюз. Препоръките ще включват изискване за установяване на върховенство на закона в Украйна и за предприемане на мерки за борба с корупцията. За да получи статут на страна кандидатка, украинската кандидатура трябва да бъде одобрена от участниците в срещата на върха на ЕС, което може да се окаже трудно, тъй като редица държави се противопоставят на подобно решение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре