Сега четете
Председателят на СОС Георги Георгиев: Не можем да съкратим шофьорите и ватманите в градския транспорт

Председателят на СОС Георги Георгиев: Не можем да съкратим шофьорите и ватманите в градския транспорт

Премиерът Кирил Петков предложи да се съкратят линиите на градския транспорт в София, които се дублират. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев реагираха, че предложението му е недопустимо.

„Срещата с премиера не протече никак добре. 332% – с толкова са се увеличи разходите за природен газ, а половината автобуси в София са на природен газ. Това е проблем в цялата страна. 232% е увеличението на сметките на ел. енергия на столичния електротранспорт и метрото. Услугите не могат да бъдат намалени, както предлага премиерът. Общата сума, която е необходима на София, е от 143 млн. лева“, заяви Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

И изтъкна, че близо 40% от данъците на софиянци отиват за издръжка на градския транспорт. По думите му това не може да продължава и държавата трябва да се намеси.

Вижте и

„За София все едно няма правителство, защото в актуализацията няма нито един лев. В омагьосан кръг сме – трябва да режем линии и да спираме климатици, или да насочим още пари от инфраструктурата за издръжка на градския транспорт“, подчерта председателя на СОС.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре