Сега четете
Годишните времена“ на Вивалди ще озвучат тази вечер зала 9 на НДК

Годишните времена“ на Вивалди ще озвучат тази вечер зала 9 на НДК

Български камерен оркестър – Добрич ще свири „Годишните времена“ на Вивалди тази вечер в зала 9 на НДК. Събитието е в рамките на 53-ите „Софийски музикални седмици“, съобщават от екипа на международния фестивал.

Солист на концерта ще бъде цигуларката Калина Христова, концерт майстор на Софийската филхармония.

Под диригентската палка на Арто Чифчиян музикантите ще представят програма във фестивалната секция „Преглед на българските оркестри“. Камерният оркестър ще изпълни във фестивалната вечер и „Адажио“ на Самюел Барбър. Ще прозвучи и „Пасакалия“ из „Бароков концерт“ на Борис Карадимчев, който подарява партитурата на творбата си на маестро Чифчиян в знак на признание на неговите качества като диригент.

Вижте и

Калина Христова е концертмайстор на Софийската филхармония повече от 15 години. Призната е като доказан професионалист с ярка индивидуалност. Опит в ансамбловото музициране получава и като концертмайстор на камерния оркестър „Орфей“. По покана на филхармония „Канзай“ участва като солист в нейни концерти през 2005 г. Изнася рецитали в Осака, Киото и Нара. Участва като солист и камерен изпълнител и в най-престижните български фестивали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре