Сега четете
Кирил Петков: Не харчим повече пари, даваме ги на хората в нужда

Кирил Петков: Не харчим повече пари, даваме ги на хората в нужда

Най-важната точка е приемането на актуализацията на бюджета. Това каза премиерът Кирил Петков преди началото на заседанието на Министерския съвет. Той представи и основните акценти в актуализацията, сред които пенсиите, мярката за горивата, намаленият ДДС за хляба, както и помощта за работещите родители.

„Тези мерки са безпрецедентни – 2 млрд. Хубавото е, че те не са проинфлационни. С други думи – не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма нужда. След днешното му приемане бюджетът отива към парламента”, посочи министър-председателят.

Петков обърна внимание на доходите на възрастните хора. „В последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 лв. на 467 лв. – или със 167 лв. А за последните 12 години преди това – само със 100 лв.”, подчерта той.

Вижте и

Токът и втечненият газ се освобождават от акциз. Намалява се ДДС ставката на парното с 9%, което премиерът определи като много важна мярка и уточни: „Правителството прави всичко възможно крайната цена на потребителя да бъде намалена”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре