Сега четете
Ето ги загиналите машинисти от тежката катастрофа на гара Орешец

Ето ги загиналите машинисти от тежката катастрофа на гара Орешец

Двамата са се опитали да предотвратят катастрофата, но не са имали шанс.

Сигналът за инцидента е подаден в 13.35 ч. вчера. Бързият влак е тръгнал от крайдунавския град към столицата един час по-рано – в 12.25 ч., а в него са пътували около 60 души. На прелеза при гара Орешец шофьорът на камион, натоварен с натрошен камък от близка кариера, решава, че ще премине, въпреки включената светлинна и звукова сигнализация, съобщава BulNews.

При последвания сблъсък 56-годишният Маджарски и 51-годишният Марков загиват на място. В смачканата кабина на камиона умира и 44-годишният му водач, предизвикал катастрофата. На четирима пътници е оказана медицинска помощ, но травмите им не са животозастрашаващи.

По първоначални данни Цветан Маджарски и Пламен Марков са видели преминаващия камион в последния възможен момент, заради намалената видимост в участъка. Те са се опитали да спрат композицията, но не са имали никакъв шанс за краткото разстояние до тежкотоварното возило.

И двамата загинали машинисти са от Видин. Техни колеги споделиха, че са били прекрасни колеги и професионалисти с дългогодишен стаж в железниците. Хора, които са работили с Пако и Маджареца, както ги наричали приятелите, споделят трогателно писмо до тях.

„Обща тревога ще свирим ли пак? На прелеза някой ще мине пред нас, човек ли, кола ли, питам се аз?

Вижте и

Последно сбогом, колеги! В метала разкъсан останаха душите Ви, последните метри в повеска без смяна, в наряда безкраен…

За жалост днес колегите не успяха да обслужат влака си до крайна гара! Жалко е и боли много! Една професия изискваща много от нас и взимаща чрез лишения много от нас и семействата ни, но не трябва по такъв начин да отнема живота ни!

Днес при изпълнение на служебните си задължения, колегите завинаги останаха на работното си място… Оставили семейства, деца и приятели! Светла им памет! Бог да ги прости!“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (3)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре