Доц. д-р Зафер Токташ е спасил много българи

Един от най-известните неврохирурзи в Турция – д оц. д-р Зафер Токташ, който има повече от 17 години опит в своята област, е сред финалистите за седмото издание на Balkan Medical Awards 2022,  съобщават организаторите от  VIP COMMUNICATION.

Събитието ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Церемонията ще се състои на 17  юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.
Доц. д-р Токташ е изключително познат на българските пациенти и е един от най-търсените лекари за безплатни консултации в информационния център “Медикъл Караджъ“.

Неговата дейност е свързана с най-съвременните научни постижения в неврохирургията. Често шанс за нормален живот, чрез неговите опитни ръце, получават и много български пациенти.

Доц. д-р Зафер Токташ завършва медицинското си образование в медицинския факултет в Университет „Улудаг“. Специализира в областта на Неврохирургията в Медицинския факултет на Университет „Мармара“ и продължава своето академично развитие в областа на Микроневрохирургията. Получава титлата доцент през 2017 г.
Доц. д-р Зафер Оркун Токташ е преподавател в Университет „Бахчешехир“ и особено активно набляга на развитието си в областта на гръбначната хирургия. Той използва последните технологични възможности за лечение на лумбална и цервикална дискова херния, тумори на гръбначния стълб и гръбначния мозък, сколиоза и други заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък.
Работейки в Медикал Парк Пендик и Гьозтепе, където разполагат с „Center of Excellence“ за лечение на сколиоза, доц. д-р Токташ развива и прецизира иновативния си подход за лечение и диагностика на тумори, с помощта на най-съвременната медицинска апаратура в световен мащаб.

Методи на лечение, които доц. д-р Токташ използва в своята практика: д искектомия, о перация на дискова херния, о тстраняване на мозъчни тумори, д ълбока мозъчна стимулация (DBS), к раниотомия, т рансназална резекция на тумор, х ирургична операция на тумор на хипофизата, х ирургично отстраняване на мозъчна киста, в ъзстановяване на мозъчна аневризма, е мболизация на тумор на гръбначния стълб и емболизация на мозъчен тумор.

През 2014 г. доц. д-р Токташ извършва научно изследване в Харвардския Университет в областта на туморите на гръбначния мозък. Той има множество научни публикации за заболяванията на гръбначния стълб и гръбначния мозък и продължава своя академичен труд.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре