Сега четете
Държавата ще компенсира на 100% загубите на земеделските стопани след градушката

Държавата ще компенсира на 100% загубите на земеделските стопани след градушката

До месец се очаква да бъдат изплатени компенсациите на земеделските стопани, чиято продукция беше или напълно, или частично унищожена от градушки. Това обяви в Садово министър-председателят Кирил Петков.

Той обеща, че държавата ще се опита да възстанови сумите максимално бързо, така че производителите да имат време отново да засадят нивите си и да изкарат реколта още тази година.

Кирил Петков информира, че до момента са подадени 39 заявления за обезщетения, които обхващат 2400 декара.

За пръв път средства ще бъдат изплащани освен за 100 процента и за частично унищожени посеви, добави Петков. Той обяви, че при изплащането на средствата ще има пълна прозрачност. Оттук нататък не трябва да познават някой, за да получават средства, каза премиерът и допълни, че държавата ще работи с един аршин към всички.

На 31 май градушка унищожи голяма част от насажденията в Садово и село Чешнегирово. Като причина да не се изстрелят противоградни ракети беше посочено прелитането на самолети. Няколко дни земеделски производители протестираха и затваряха пътя Пловдив-Хасково с искане за среща и информация кога и как държавата ще ги обезщети.

Вижте и

Днес на заседание на междуведомствена група между Министерството на транспорта и Министерството на земеделието ще се изчистят неяснотите, довели до инцидента, каза пред журналисти в Садово министърът на земеделието Иван Иванов.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре