Сега четете
Улица „549“ в „Подуяне“ е вече ул.“Милен Цветков“

Улица „549“ в „Подуяне“ е вече ул.“Милен Цветков“

Улица в район „Подуяне“ вече носи името на емблематичния журналист Милен Цветков, който загуби живота си, след като колата му беше пометена на червен светофар от мощен автомобил на столично кръстовище на Великден 2020 година, предаде репортер на БГНЕС. Решението за улицата бе взето от Столичния общински съвет.

Улица „549” е разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя е сравнително къса – започва от бул. „Владимир Вазов” непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. Втората част, която се намира на юг от бул. „Владимир Вазов“ и на изток от стадион „Георги Аспарухов“, представлява няколко на брой малки улици, които ограждат четири карета.

В професионалната си кариера Милен Цветков беше водещ на „По света и у нас“ по БНТ, репортер и водещ в няколко предавания на националната телевизия. В Нова телевизия беше водещ на предаването „Здравей, България“, „60 минути с Милен Цветков“, новините в „Календар“, „Часът на Милен Цветков“. Той беше водещ и на предаването „Нищо лично“ по Радио Експрес. От март 2020 г. до смъртта си води предаването „Алтернативата“ по ТВ1. Телевизията се намира на ул.“Милен Цветков“.

Вижте и

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре