Сега четете
СУ отбеляза 25 години специалност “Публична администрация”

СУ отбеляза 25 години специалност “Публична администрация”

Академичната общност на специалност „Публична администрация“ на Философския факултет на Софийския университет отбеляза своята 25-годишнина с тържество в Аулата на университета.

На събитието присъстваха заместник-ректорите на Софийския университет доц. Анета Антонова и проф. Мария Стойчева, деканът на Философския факултет проф. Соня Карабельова, посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън, декани на други факултети на Алма матер, проф. Иван Лалов, по време на чието ръководство е поставено началото на специалност „Публична администрация“, преподаватели, студенти и гости.

 

Проф. Анета Антонова поздрави академичната общност на специалност „Публична администрация“ по повод 25-годишнината от името на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. В поздравителния адрес се посочва, че макар да е сравнително млада специалност, тя вече е изградила изключителен авторитет и е постигнала своите големи успехи, а преподавателите в нея с висок професионализъм и с много ентусиазъм са допринесли за издигането на авторитета на Университета.

 

Посланикът на Великобритания у нас г-н Роб Диксън благодари за поканата да бъде част от това тържество и поздрави с празника цялата академична общност на специалността, нейните настоящи и бивши студенти. В изказването си той изтъкна важността и значението на добре развита и подготвена с отлични специалисти публична администрация за формиране на ефективен публичен сектор. Посланикът поздрави специалността за първите 25 години, пожела на всички много успехи и отбеляза, че очаква с нетърпение следващите 25 години.

Вижте и

 

Събитието продължи с награждаване на участниците в конкурса „Лиляна Данева – Бризби“ за студентско научно есе в областта на публичната администрация. Джон Бризби изрази вълнението си за поредна година да участва в празника и да бъде свързан със специалност „Публична администрация“ и връчи наградата на студентката от първи курс Мими Шишкова-Петрова. Тя благодари за отличието и посочи, че търсенето на истината в един състезателен формат е най-вдъхновяващият начин за хората да се ангажират с теми, с които още не са се сблъсквали практически и да поставят своите виждания на едно изпитание.

На снимката: Джон Бризби връчи ежегодната награда на името на Лиляна Данева – Бризби на Мими Шишкова-Петрова, студентка от СУ, специалност “Публична администрация”. На снимката отляво надясно (втори ред) проф. Анета Антонова, зам. ректор, д-р Алеко Джилджов, преподавател по публична администрация.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре