Сега четете
Стотици деца събра детското книжно парти, организирано от издателство „Атеа“ послучай 1 юни

Стотици деца събра детското книжно парти, организирано от издателство „Атеа“ послучай 1 юни

В пъстър празник с много емоции за десетки малчугани се превърна Детското книжно парти, организирано от издателство „Атеа“ послучай 1 юни в рамките на Пролетния базар на книгата. На сцената на Литературния кът на базара край НДК се стекоха много деца с техните родители, учители и баби, за да се забавляват, да отговарят на въпроси от викторина и да получат автограф от писателя Асен Сираков, който беше специален гост.

В началото на проявата децата поздрави и заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който посети различни инициативи за децата от базара. Фирма „Си Комерсиал 7“ ЕООД подкрепи празника като осигури за децата голямо количество лакомства – рула, пастички и бисквити. Диджей пък се грижеше за веселата атмосфера на детския купон.

Децата се запознаха с книжките на Асен Сираков от поредицата „Книжки с картинки за чудати животинки“ и от четирилогията за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. „Пиша от 20 години за деца, написал съм 8 книжки, а току що завърших едно романче, което се казва „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“, сподели Сираков, който увери децата, че във времето на високите технологии книгите и четенето ще са винаги актуални, тъй като развиват фантазията.

Малчуганите се включиха във викторината, като показаха знания за животните и героите от вълшебните приказки – принцеси, принцове, вещици, феи и научиха колко тежат новородените мечета, какъв брой са бодлите на гърба на таралежите, как зайчетата изразяват радост и че една котка може да надбяга и най-бързия атлет. Позналите верните отговори получиха от издателството ваучери за голяма отстъпка за книжки и предметни награди. В края на празника децата си избраха книжки и получиха автограф от писателя.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре