Сега четете
Автобуси от Елхово ще извозват бежанците

Автобуси от Елхово ще извозват бежанците

Обстановката е малко по-спокойна на фона на срядата, която беше труден ден за всички настанени хора. Смесицата от притеснението и докато всички 563 новонастанени се ориентират. Тези контейнерни помещения – наистина са по една-две вечери. Подготвят се списъци за четири автобуса още от вечерта, с които хората ще бъдат извозвани към бази в страната. Смятаме днес нещата да минат по-спокойно и да няма струпване по автобусите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева, която е във временния бежански център в Елхово. Тази сутрин бяха раздадени закуски от местна пекарна.

По думите ѝ от буферната зона в Елхово трябва да бъдат изведени 200 души. От Сарафово също ще бъдат транспортирани към места за настаняване в страната. „Места има, но се напасва настаняването спрямо профила на нуждаещите се”, подчерта тя.

Според нея днес не е имало струпване за храна, тъй като хората вече са знаели на кой какво се полага. „В 8:30 ч. от Пловдив са тръгнали 4 автобуса. Днес мислим да извозим всички. Имаме и трима със собствен автомобил. На хората, дошли с влак от Варна, е направена регистрация – те са 54 човека. От предната вечер имаше 167 човека. Снощи се оформиха списъци по уязвимост и като групи за автобусите. Финализира се списък за още 2 автобуса, защото част от хората имат доста багаж. Правим всичко възможно в ранния следобед хората да са тръгнали. В Пампорово и Боровец са базите, където ще бъдат извозени“, обясни тя в „Твоят ден“. Украински доброволци също помагат на организацията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре