Сега четете
Черепно мозъчна травма е причина за смъртта на Алена Щерк

Черепно мозъчна травма е причина за смъртта на Алена Щерк

Определено може да кажем, че причината за смъртта на Алена Щерк, с оглед събраните до момента доказателства и последните експертизи, е тежка черепно мозъчна травма, която е довела до летален изход“, заяви заместник-градския прокурор Иво Илиев.

Все още обаче оръжието на престъплението не е открито, каза Илиев. По думите му основен заподозрян за убийството е Виктор Спига.

„Няма никакви улики и доказателства, които да водят до извод, че друго лице е участвало в извършването на това тежко престъпление“, каза прокурорът.

„Тепърва ще се правят всички експертизи. Към този момент смятаме, че има достатъчно доказателства за неговата виновност. Това е причината всъщност той да бъде привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Има ДНК в колата на лице от мъжки пол, което съвпада с ДНК-то, взето от негови лични вещи и принадлежности. Това ни кара да смятаме, че именно той е управлявал колата за последно, а както разбрахте, тялото е отнесено от дома ѝ до местността, където е намерено именно с този автомобил“, каза Илиев.

„Мотивите за извършеното престъпление – дали е ревност или неуредени финансови отношения, ще бъдат изяснявани впоследствие. На този етап беше важно всъщност да разкрием извършителя на престъплението“каза Илиев.

Вижте и

В момента Спига се намира в арест в италианския град Асколи. Кога ще бъде екстрадиран, зависи изцяло от италианските правораздавателни органи. Италианското законодателство, ако допуснем, че то е синхронизиран с европейското и е сходно с нашето, има два варианта – ако лицето даде съгласие да бъде екстрадирано, може буквално това да стане в рамките на десетина дни, ако не даде съгласие, ще се мине по другата процедура, която е по дълга пред съд и може да отнеме до два месеца“, коментира Илиев по БТВ.

Прокурорът заяви, че в неговото ведомство не са получавани сигнали от Алена Щерк за насилие срещу Спига: „Това не е изяснено категорично, но доколкото направихме бърза проверка в прокуратурата, такива сигнали няма. Разбира се, ние ще направим още по обстойна проверка и ще установим дали в полицията няма подавани такива сигнали, но до момента аз лично нямам информация“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре