Сега четете
Продължава сагата с откритите трупове в Клисура

Продължава сагата с откритите трупове в Клисура

Продължава разследването на схемата с незаконни погребения в района на Клисура. Криминалисти работят по установяването на самоличността на вече откритите тела. В понеделник полицията намери нови 6 трупа, които са заровени в местността, с което общо броят на телата става 13.

От Прокуратурата съобщиха, че ежедневно получават сигнали от близки на починали хора, които не успяват да ги откриват в регистрите.

Основен обвиняем по случая е собственик на траурна агенция. Според информацията 51-годишният мъж е извършвал незаконни погребения, вместо кремация. Георги Eнев, е с мярка постоянен арест.  Камелия Димитрова е кметски наместник на Клисура. Тя разказа, че Енев е имал служител, който е вършел черната работа – копаел дупки за телата. Самият той насочвал полицаите при следствените действия. Местен жител й се оплакал, че виждал кучета да разнасят големи кости в района. Оказало се, че става въпрос за човешки останки. С кметския наместник се свързала и жена от Клисура, чиято майка преди години е трябвало да бъде кремирана именно от задържания по случая Георги Енев.

При проведен следствен експеримент свидетелят, на когото обвиняемият Георги Енев е плащал 100 лв., е посочил къде, в рамките на гробищния парк в Банкя, е изкопавал гробните места. Тогава са намерени още 6 трупа, за които не е ясно дали са на мъже, или на жени. Това каза по време на брифинг прокурорът от Софийска районна прокуратура Невена Зартова. Към момента има подадени три молби на близки, чиито роднини липсват от регистрите на крематориуми. Трима от тях са разпитани. Прави се проверка колко тела са оставени от обвиняемия в крематориума.

Вижте и

Следствените действия продължават – предстоят множество ДНК експертизи, увери прокурорът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре