Сега четете
От 1 Юни пътуваме без ковид сертификати за Италия и Кипър

От 1 Юни пътуваме без ковид сертификати за Италия и Кипър

От утре Италия – една от последните държави в ЕС, изискваща зелени ковид сертификати на границите си, отменя тези изисквания. Днес е последният ден на действие на старите пандемични ограничения, става ясно от указания на сайта на италианското здравно министерство(link is external). В последните седмици изискването се съблюдаваше спорадично по летищата. От 1 май пък отпадна изискването да се попълва формуляр Passenger Locator Form.

С това пътуванията в ЕС окончателно се завръщат към предпандемичните времена. Повечето държави започнаха да облекчават ковид ограниченията още в началото на пролетта, като през май отпаднаха и последните ограничения. България спря да иска ковид сертификати на границата си на 1 май.

Също от утре отпадат ковид сертификатите и за Кипър. Решението е взето от тамошното правителство на 27 май. От утре властите там отменят и изискването за носене на защитна маска в затворени обществени пространства, като то ще важи само на високорискови места като болници, старчески домове и др.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре