Йоана Илиева с бронз на европейското първенство в Талин

Третата българка в индивидуалната надпревара на сабя Калина Атанасова завърши 40-а след четири загуби и една победа в групите.

Най-добрата българска състезателка Йоана Илиева спечели бронзов медал на сабя на Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години в Талин (Естония).

След пет победи и една загуба в групите тя влезе директно във втория кръг на елиминациите под номер 6. В първия си двубой за място сред най-добрите 16 Йоана Илиева победи категорично Таня Лутея от Румъния с 15:6. В срещата за място в топ 8 възпитаничката на фехтовална академия „Васил Етрополски“ се изправи срещу Катинка Батаи Сугар от Унгария. След много оспорван двубой българката победи с 15:14 и си осигури място на четвъртфиналите. В двубой за място на полуфиналите Илиева спечели срещу Сабина Мартис от Румъния, отново с 15:14. В срещата за място на финала сабльорката се изправи срещу Лука Счуш от Унгария, отстъпи с 9:15 и спечели бронзов медал.

Вижте и

Още две българки участваха в Европейското първенство за жени до 23 години в Естония. Емма Нейкова завърши състезанието на 34 позиция. В групите тя записа две победи и три загуби. В елиминациите, в срещата за място сред най-добрите 32, сабльорката отстъпи пред Мунос Ернандес от Испания с 9:15.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре