Сега четете
Песнопения на арамейски език огласиха патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

Песнопения на арамейски език огласиха патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“

Песнопения на арамейски език, говорен от Господ Иисус Христос, огласиха патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ на възкресната Света литургия. Гости на Българската православна църква са Негово Високопреосвещенство Гурийският митрополит Андрей и придружаващи го духовници, сред които и известният със своите песнопения на арамейски език архимандрит Серафим Бит-Хариби. Това съобщиха от Българската патриаршия.

 

Божествената света литургия бе отслужена от Гурийския митрополит Андрей и от Мелнишкия епископ Герасим – главен секретар на Светия синод, в съслужение с архимандрит Серафим Бит-Хариби, със ставрофорен иконом Костадин Гаврилов, протойерей Антоний Милушев и протодяконите Александър Нешев и Деян Коруновски.

 

По време на тайнството Евхаристия Господнята молитва „Отче наш“ бе изпълнена на арамейски език, а на причастния канон отец Серафим, заедно с хористи, изпълниха песнопения на езика, говорен от Христос.

 

Вижте и

Гостуването на духовниците у нас е по повод Деня на независимостта на Грузия, както и за отбелязването на 30-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Грузия. Празничните събития се състояха на 28 май в Бачковската света обител, където имаше и църковен концерт с грузински православни песнопения.

 

В края на Божествената света литургия епископ Герасим поздрави митрополит Андрей и гостуващите духовници и православни християни, и им благодари за изпълнението на православните песнопения. Епископ Герасим каза още, че благодарение на тези песнопения имахме възможност да се докоснем до древния език, говорен от самия Спасител и апостолите, както и да се обогатим от богатата духовна съкровищница на православната ни вяра.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре