Сега четете
Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни при купуването на газ

Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни при купуването на газ

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обвини правителството, че взима комисионни при купуването на газ.

„Ако наистина има дългосрочен договор между България и американска компания за втечнен газ, това означава, че диверсификацията на България е осигурена още през 2019 г. Това потвърждава тезата, че не сме зависими от един източник“, заяви в студиото на „Говори сега“ бившият министър на енергетиката, коментирайки думите на енергийния експерт Васил Начев, който каза, че България вече има дългосрочен договор с „Шиниър“ за доставка на втечнен газ.

Но ако има такъв договор, защо тогава купуваме от посредници и платихме за май със 100 милиона повече, каза Добрев. По думите му правителството купувало руски газ през посредници, за да се взима комисионни.

„Мисля, че комисионните на правителството им се усладиха и няма да имаме директен договор с „Шиниър“. Би било добре да имаме договор с нея, защото условията ще са добри. Не вярвам, че „Булгаргаз“ ще купува газ директно. Не е вярно че са ни отстъпили капацитет на терминала за втечнен газ Ревитуса“, каза Добрев.

Вижте и

Той заяви, че Полша си купува руски газ, но от Германия при по-ниска цена и пак повтори, че ние купуваме от „купища посредници на цена от 100 млн. по-висока само за май“. Добрев е категоричен, че комисионните ще ги платят данъкоплатците.

Делян Добрев заяви още, че правителството трябва да започне преговори с производители на втечнен газ – не само със САЩ, но и със останалите държави. Да се направи търг, за да се получат най-добрите условия и да се сключи директен договор с производител.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре