“Заповядайте и вие. “Каретата” е подготвена, конете са впрегнати. Чака ви едно пътуване, в което всички сънища са реалност. Но това пътуване не е за всеки, а само за избрани, за големи късметлии”, казват авторът и режисьор Елин Рахнев и останалите от екипа на спектакъла “Веселата карета”, която ще акостира на сцената на Столичен куклен театър на 2 юни 2022 г. от 19.00 часа.

Димитър Баненкин, Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Емануил Костадинов, Добриела Попова, Николета Малчева, Стелиян Николов и Димитър Ковачев – Фънки, канят зрителя да се “качи” на своята весела карета – да повярва в себе си, да чуе и да послуша най-вече собствената си душа.

Музиката към спектакъла на Драматично-куклен театър “Димитър Димов” е на Георги Георгиев от “Остава” и Homeovox, а песента “Преводачи на дъжда” с усмивка, през лека тъга и надежда, докосва сетивата и те кара да я затананикаш веднага.

Във “Веселата карета” има и много гостуващи, все известни и страхотни актьори – Митко Баненкин, Мая Бежанска, Тончо Токмакчиев и да не пропуснем – театралния дебют на Фънки. За мен неговото участие е голяма и определено приятна изненада.

Зрителите също го посрещат повече от възторжено, съдейки по рекациите им, когато се появи на сцената. Елин имаше идея да вкара в спектакъла не професионален актьор, а шоумен, така да се каже и мисля, че Фънки сбъдна много добре тази идея .

Истинска находка и късмет бе, че Фънки се съгласи, още повече той се отнесе много отговорно към задачата, и реално се справя много добре с ролята си. Играе с огромно желание и си личи. Той закрива представлението с много силна финална сцена.