По информация на NOVA заподозреният е признал за 50 незаконни погребения

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София. Става въпрос за село Клисура в район Банкя. МВР потвърди, че се работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

От МВР потвърдиха, че по случая има задържан – 51-годишен погребален агент. Заловен е в момент, в който се готвел да зарови още едно тяло. По първоначални данни той извършвал погребенията, вместо да кремира телата. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок до 72 часа. По информация на NOVA задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.

 

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.

Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство. До гробищата е паркиран бус на траурната агенция, в която задържаният мъж работи.