Сега четете
КЪРВАВА СТРЕЛБА В НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ В ТЕКСАС – 19 ДЕЦА И 2-МА ВЪЗРАСТНИ СА УБИТИ

КЪРВАВА СТРЕЛБА В НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ В ТЕКСАС – 19 ДЕЦА И 2-МА ВЪЗРАСТНИ СА УБИТИ

Най-малко 19 деца и двама възрастни бяха убити при стрлба в начално училище в Тексас. Нападателят, който е бил на 18 години, също е мъртъв, обяви на пресконференция губернаторът на Тексас Грег Абът. Стрелецът е бил въоръжен с пистолет и пушка. Той е неутрализиран от служител по сигурността от училището, който е решил да не изчакава подкрепление, а да действа самостоятелно.

Нападението се случвав началното училище „Роб“ в малкия град Ювалде, на 135 километра западно от Сан Антонио.

Убиецът е идентифициран като Салвадор Рамос. Той пристигнал в учебното заведение  с автомобила на баба си, която също прострелял преди това. Мъжът влязъл въоръжен, след което открил огън.

Жертвите са малки деца – между 2 и 4 клас. Американският президент постави остро въпроса за законовото ограничаване на притежанието на огнестрелно оръжие – тема, която традиционно разделя населението на САЩ. Фаталните атаки с оръжие са редовно явление в Съединените щати. Училищата също често са засегнати, но този случай е най-трагичният по брой жертви от всички предишни.

Знамената в Белия дом бяха спуснати наполовина в памет на жертвите. Байдън направи обръщение, в което поиска от американците да се противопоставят на оръжейното лоби и да окажат натиск върху членовете на Конгреса да приемат разумни закони за правото за притежаване на оръжие.

Вижте и

„Като нация ние трябва да попитаме: „Кога, за Бога, ще се противопоставим на оръжейното лоби?“. Време е да превърнем тази болка в действие за всеки родител, за всеки гражданин на тази страна. Трябва да действаме“.

Той се обяви също така за връщане на забраната върху нападателните оръжия и други „закони за оръжията, продиктувани от здравия разум“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре