Сега четете
Корнелия Нинова: Трябва да гарантираме, че два млрд. лв. ще стигнат до индустрията и домакинствата

Корнелия Нинова: Трябва да гарантираме, че два млрд. лв. ще стигнат до индустрията и домакинствата

Правителството подпомага с два млрд. лв. българската индустрия и българските домакинства. Трябва да гарантираме, че тези пари ще стигнат до своите адресати. Това заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. По думите й ще се следи средствата да отидат по предназначение и „няма да има търговци спекуланти и посредници, които да натрупат свръхпечалби на гърба на хората“.

„Целта на проверките е да се гарантира, че няма нелоялни практики, картелни споразумения, проверки, фактури на доставки, продажби“, посочи още Нинова.

Според нея няма пречки готвените от правителството антикризисни мерки да влязат в сила от 1 юли. Единството условие, по думите й, е парламентът бързо да приеме промените в данъчните закони, включително и актуализацията на бюджета.

Относно отстъпката при зареждане на гориво, тя каза, че контролът за това ще е на фискалния бон – да се отчита коректно сумата от 25 стотинки и да не се прави за друг бензин освен А95. Нинова коментира също, че нулевият ДДС на хляба „със сигурност ще задържи цената“, дори и при вдигане на разходите за суровини и енергопотребление.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре