Звезден екип и дългоочаквана премиера – това ни е подготвил Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград в началото на месец юни! Новото заглавие в репертоара на театъра е пиесата “Съмнение” – още един шедьовър на световната драматургия, удостоен с множество отличия, сред които и “Пулицър”.

Екранизацията на текста на Джон Патрик Шанли е отличена с няколко номинации за най-престижните филмови награди “Оскар”. Надяваме се, че новата премиера в нашия театър ще донесе театралните статуетки в Благоевград! Режисьор на спектакъла “Съмнение” е Стайко Мурджев – едно от най-отличаваните имена в гилдията през последните години. Неговите спектакли са сред любимите на публиката в цялата страна.Друго любимо лице и изключителен актьор е Калин Врачански. Благоевградската публика го познава в ролята на “силно очарователния и ужасяващо покваряващ” лорд Хенри Уотън в спектакъла “Портретът на Дориан Грей”. Отново под режисурата на Стайко Мурджев.

Сценичната версия на романа на Оскар Уайлд беше номинирана в няколко категории за наградите ИКАР и Аскеер и селектирана за множество национални и международни фестивали.

В спектакъла “Съмнение” Калин Врачански влиза в образа на пастор, който е набеден, че е извършил ужасяващо деяние в католическото училище, в което преподава. Докъде могат да прераснат слуховете? И “кое е по-важно за нас?” – общественото мнение или истината? Това са въпроси, които без-“съмнение” ще ни развълнуват в началото на месец юни. В интригуващия сюжет, Калин Врачански си партнира със забележителните актриси Станка Калчева, Мариана Бонева и Радена Вълканова.

 

Премиерата на спектакъла ще се състои на 4 и 5 юни от 19:00 ч. в Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград. Билетите вече са в продажба, а местата са ограничени. Така че побързайте и бъдете сред първите зрители на интригуващия спектакъл “Съмнение” от Джон Патрик Шанли, който се поставя за първи път на българска сцена.