Сега четете
Правят филм за Людмила Живкова

Правят филм за Людмила Живкова

Сценарият за живота на Людмила, одобрен от семейство Живкови, е написан от писателя и куратор на Националната галерия Иво Милев. Във второто си преработено издание на книгата „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ той дообогатява информацията за нея, която до този момент не е известна.

„Людмила Живкова беше изключително интересна личност. Тя казваше: „Поехме дълбоко погрешен исторически път да се съюзим с най-нецивилизованата страната в света“. „Истината е, че почти нищо не знаем за Людмила. В началото и аз опитах да говоря с нейните близки, но видях, че всеки от тях говори избирателно. В книгата си се уповавам само на факти и документи, защото казаното и написано от нея не лъже“, смята Милев. Според него дъщерята на Тодор Живков е имала езотерични идеи, но те повече са повлияни от Петър Дънов, а не от индийските гурута, които е познавала. „Той е в основата на всичко. Людмила е причината да се обърна с интерес към епохата, която определя живота ни и днес – накъде и как сме се развили. Знае се, че тя е един от големите антисъветисти, при това с баща си, между другото. В книгата споделям факти като доказателства на думите си. И за Людмила промяната е била възможна само ако се започне „отвътре да се срива“ системата. „И тя реално прави точно това, затова я харесвам. Плаща с живота си за това и заслужава филм за себе си“, смята Милев, като подчертава, че въз основа на фактите хората ще си изградят представата дали тя е била убита, или се е самоубила. „От мен няма да го научите, правете си анализите сами“, казва авторът.

„Харесвам книгата на Иво Милев, смятам, че точно е охарактеризирана майка ми. И много бих се радвал да има филм за нея“, сподели от своя страна и синът на Людмила Живкова Тодор Славков. Малък Тошко още живее със спомена за майка си, както и за баща си Батето, който съвсем скоро, ако беше жив, щеше да навърши 82 години. „Надявам се и двамата да не бъдат забравени, защото са направили много за страната си“, казва с днешна дата Тодор Живков-младши.

Семейството Живкови също е наясно, че ще има такъв филм, и няма против този факт.

Вижте и

„По сценария работим още, процесът не е завършен и може да продължи и с втора част“, смята Тенекеджиева.

„Аз ще вляза в главната роля на Людмила. Това е минисериал, който с моите чуждестранни партньори правим. Съвсем скоро ще стане ясно кога точно ще се излъчи той и къде“, съобщи актрисата Деси Тенекеджиева малко преди да излети за Лондон, където работи по проекта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре