Сега четете
Япония отварят страната си отново за чужденци

Япония отварят страната си отново за чужденци

Япония ще започне този месец, за пръв път от над две години, отново да посреща чуждестранни туристи от четири държави – САЩ, Австралия, Тайланд и Сингапур, под формата на строго регламентиран експеримент. Това съобщи днес правителството, предаде Франс прес.

Туристите ще посетят архипелага в рамките на организирани екскурзии – ще бъдат придружавани от официални гидове и ще пътуват по предварително уговорени маршрути. Всеки ще трябва да е ваксиниран с три дози препарат срещу COVID-19 и да има частна здравна застраховка, съобщи Японската агенция по туризма.

В началото на пандемията Япония затвори вратите си за туристи от чужбина и едва в последно време започна да вдига граничните бариери.

Премиерът Фумио Кишида има желание да отвори още повече страната, но трябва да се съобразява с обществените нагласи в Япония, където повечето хора все още имат резерви по въпроса.

От март насам страната отново допуска например пътници, пристигащи с цел бизнес, студенти и гастарбайтери, но при ограничени квоти – в момента 10 000 души дневно. Според местни медии от юни таванът ще бъде вдигнат двойно.

Вижте и

Досега Япония не допускаше да влизат чуждестранни туристи, докато други държави, също наложили строги ограничения (Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Сингапур), през последните месеци се отвориха отново.

Преди пандемията Япония все повече разчиташе на туризма, за да поддържа икономиката си. През 2019 г. страната посрещна 31,9 милиона гости от чужбина – нов рекорд, и се надяваше на 40 милиона през 2020 г. Пандемията осуети тези планове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре