“Категорично подкрепяме провеждането на протеста на превозвачите. Приветстваме готовността им да протестират и ги поздравяваме за категоричността, с която устояват на манипулациите на управляващите”, заявяват от “Възраждане” в позиция, изпратена до медиите от пресцентъра на партията.

“За разлика от други, които се съгласиха на измамно подадения “дребен откуп”, предложен им от правителството, и промениха намеренията си за протестните действия, превозвачите разпознаха лъжата”, коментират от “Възраждане”.

Според партията кабинетът е показал “некомпетентност, лъжа и арогантно поведение”. “Правителството не се съобразява с интересите на гражданите, обещанията му са празни и неверни. Политиката, която води, е в ущърб на българския народ и българските предприемачи”, смятат още от “Възраждане”.

Превозвачите готвят национален протест на 18 май. За същата дата беше насрочен и протест на работодателски организации, но вчера те обявиха, че го отлагат и остават в протестна готовност, в случай, че постигнатите след среща с представители на правителството договорености не бъдат изпълнени.

Източник БТА