Една от най-известните кулинарки в света – Мери Бери, избра официалния десерт за платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, съобщи ВВС.

Той е лимонов крем, с бисквити амарети и швейцарско руло, приготвен от Джема Мелвин.

След оспорвано състезание и дегустация, известната телевизионна водеща и кулинар Мери Бери го определи като “абсолютно чудесен”.

Джема Мелвин приготвя пудинга, след като се вдъхновява от лимонов десерт, поднесен на сватбата на бъдещата кралицата с принц Филип през 1947 г.

Сладкишът е на няколко пласта с лимонова извара, яйчен крем, желе, сок от мандарини, бита прясна сметана, бисквити амарети, шоколад и швейцарско руло.

Сладкото изкушение ще бъде част от специалното меню за платинения юбилей на Елизабет Втора, в което са още “Пиле за коронацията” – проширано пиле в кремообразен къри сос, и гъби “Виктория”, с пълнеж от маслен крем и сладко от малини.

Елизабет Втора се появи в невероятно добро настроение, широко усмихната, със сив шал около раменете, от който блещукаха пришити бляскави камъчета, помагайки си малко с бастун на шоуто с коне, което даде старт в неделя на тържествата по случай платинения й юбилей