Двубоят на стадион „Васил Левски” започна с лек териториален превес за символичните домакините от ЦСКА. Атаките на „червените” се развиваха предимно отдясно, където действаше Георги Йомов. Натскът на ЦСКА обаче не доведе до нещо съществено пред вратата на Пламен Андреев с изключение на един корнер, който не представляваше трудност за отбраната на „сините”.

Първият изстрел в мача към една от двете врати дойде в 9-ата минута, когато Хосе Кордоба пробва късмета си от дистанция, но не намери целта.

В 19-ата минута Левски бе много близо до откриването на резултата. „Сините” стигнаха до свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА, след като Томас Лам фаулира Георги Миланов и получи първия жълт картон на в срещата. След разграването се стигна до суматоха в пеналта символичните домакини, като Илиян Стефанов се озова абсолютно сам срещу Бусато. Халфът на „сините” обаче се засуети и позволи на бранител на ЦСКА да му избие, а след това вратарят на „червените” улови.

Следващият интересен момент в мача бе създаден от Греъм Кери, който се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от доста сериозна дистанция. Халфът на ЦСКА стреля силно, но сантиметри не му достигнаха да намери целта.

В 29-ата минута ЦСКА организира много добра контраатака. Йомов успя да достигне една на пръв поглед безнадеждна топка зад отбраната на Левски. Напредна добре по лявото крило, финтира Кордоба и центрира отлично на другия фланг, където Тибо Вион стреля от въздуха, но покрай вратата.