Сега четете
Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета. Продължават да залагат и да губят

Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета. Продължават да залагат и да губят

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е оптимист за оцеляването на управляващата коалиция. „Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават да залагат и да губят. Очакваме на видим на 20 май плащането на Гърция и какво ще се случи там. Така той коментира защо България и Полша първи са били засегнати от спирането на руския газ“, коментира той в предаването „Панорама“.

 

По думите му „Газпром“ се опитва да намери вариант за плащане, по-различен от това, което са предложили, но от ЕК все още се чува, че всички схеми, предложени от „Газпром“, са в нарушение на санкциите, каза вицепремиерът.

 

В момента текат преговори със САЩ за дългосрочни доставки на газ. Цените на борсата в момента не са нормални, дължат се на повишеното търсене от страна на Европа и войната в Украйна, допълни Василев.

 

 

Той каза още, че ЕК ще даде изключение за санкционния пакет за внос на руски петрол за България, в противен случай страната ни ще наложи вето. Обясни, че в случая с газа решението е на „Газпром“.

 

Този еднократен шок, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези нива, прогнозира финансовият министър.

Вижте и

 

Василев каза още, че антикризисните мерки са започнали с бюджета – вдигната е минималната заплата, пенсиите – изпреварващо. Детските градини станаха безплатни, инвестира се в здравеопазване, образование, имаше компенсации за газа за битовите потребители, за електроенергия за бизнеса, отчете още Асен Василев.

 

Новият антикризисен пакет ще омекоти удара върху най-бедните, изпреварващо на инфлацията, допълни вицепермиерът

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре