Сега четете
Кирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

Кирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

Срещна с вицепрезидента на САЩ Камала ХарисКирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

Българският премиер Кирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Снимка: Пресслужба на МС

Министър-председателят на България Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис, съобщиха от пресслужбата на правителството.

 

В рамките на разговора им в Белия дом двамата обсъдиха стратегическото партньорство между София и Вашингтон и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в интерес на двете страни.

 

Войната в Украйна също бе важна тема от срещата на Петков и Харис. Българският премиер посочи, че случващото се в Европа е ясен знак за необходимостта от ускорени и реални мерки в енергийната сфера.

 

Вицепрезидентът Камала Харис поздрави България за решителните действия, с които отстоява своя енергиен суверенитет. От своя страна премиерът Петков посочи, че партньорството на София и Вашингтон е важна част от постигането на газова независимост на България, наред със солидарната подкрепа на ЕС. Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на „Газпром“, които да започнат от месец юни.

Вижте и

 

По-рано през деня министър-председателят Кирил Петков проведе разговор с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент.

 

/ПЙ/

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре