Сега четете
С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в София

С послание за мир отбелязаха Ден на Европа в София

На 9 май 2022 се навършват 15 години членство на България в Европейския съюз.

Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС – Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“.

На 09 май 2022г., от 10.00ч. до 11.30ч. в парк Заимов се проведе спортен празник и отбелязване на Ден на Европа, в който се включиха деца от столичната детска градина 195 „Братя Мормареви”, а водещ на събитието бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза от Замръзналото кралство.

Събитието беше организирано от Асоциацията за развитие на българския спорт (АРБС), Неделно училище при храм „Рождество Христово“, Неделно училище при храм „Св. Мчца Параскева“, Асоциация на българите боледуващи от алергични и белодробни заболявания, Театрална компания „Празното Пространство“, с разрешение за провеждане на Столична Община.

За спортните усмивки допринесе Школа по лека атлетика Дарко тийм, която освен със спортни специалисти се включи и с атрактивен талисман, който радваше децата – осата Дарко, а за отличната организация се погрижиха доброволци, сред които младежи от столични училища и млади спортни специалисти от Национална спортна академия „Васил Левски“.

Вижте и

В късните часове на 09ти май се проведе и Европейски флашмоб, в който взеха участие състезатели с интелектуални затруднения, представители на Адаптиран баскетбол към НСА „Васил Левски“, които дриблираха под звучите на химна на ЕС, изпращайки послание, че в рамките на Съюза всички сме Единни в многообразието, каквото е и мотото на Европейския съюз. По време на двете събития бе акцентирано на обединяващите ценности на ЕС – свобода, мир, равенство, семейство, отговорност, справедливост, толерантнност и солидарност, а участниците в двете събития се запознаха и със спортни дейности в рамките на инициативата #SPORTolerance, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз и имаща за цел да допринесе за развитие на човешкия капацитет в спорта чрез реализиране на набор от мобилности за спортни треньори, включващи както образователни модули, така и модули за обмен на добри практики в областта на използването на спорта за изграждане на толерантност и солидарност.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре