Сега четете
Сините сливи помагат за здрави кости

Сините сливи помагат за здрави кости

Ново научно изследване установява, че сушените сливи могат да помогнат за здравината на костите при по-възрастни жени. Това е благодарение на техните противовъзпалителни свойства. Изследователите отбелязват, че консумацията от 6 до 12 сини сливи на ден може да предпази от проблеми с костите.

Проучването цели откриването на природно средство за справяне с проблемите, възникващи с времето по отношението на костите на човека. Често срещано заболяване е остеопорозата. При него костите губят от своята маса и стават порести и крехки. Особено предразположени са възрастните хора. Отслабването на костната система може да доведе до травми и лесно счупване.

Изследването е дело на учени от Университета на Пенсилвания. Резултатите от него са представени на конференция, която се е провела в началото на април във Филаделфия, Пенсилвания.

Учените обръщат внимание, че има силна връзка между високите нива на възпаление в организма и някои хронични заболявания, като остеопорозата. По-голяма вероятност за развитие на такова заболяване има при възрастните жени, заради менопаузата.

Вижте и

Известно е, че сините сливи са богати на полифеноли. Те са показали неведнъж в проучванията своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Полифенолите представляват активни растителни съединения с антиоксидантни свойства. Те помагат за предотвратяването или борбата с увреждането на клетките от свободните радикали.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре