Събитията в страната ни не се случват, откакто ние имаме това шарено правителство от десет и повече партии вътре. Това заяви бившият служебен регионален министър и настоящ член в партия „Български възход“ Виолета Комитова пред БНТ.

Отношението на президента към партиите е еднакво отдалечено, той ще критикува всички, които не са окей като управляващи и ще подкрепя всички, които са окей спрямо неговите виждания. Ако в тази партия не се изпълняват задачите – с повече консерватизъм да се защитават националните интереси, ще съм първата, която ще си тръгне„, подчерта Комитова.

Според нея сегашната четворна коалиция все още нищо не е направила по темата за Република Северна Македония, но властта управлява в много сериозна ситуация. Самите те са сложен политически продукт, с много компоненти и винаги даден компонент може да изгори, изтъкна Комитова.

Партията на Стефан Янев ще защитава националните интереси в НАТО и ЕС. Липсата на защита на националния интерес се усеща много силно в обществото, посочи Комитова. Тя не знае какъв вариант ще ги нарекат, но позицията – консервативна защита на националните интереси, ще създаде на гражданите по-добър живот. Трябва да сме отворени към целия свят в търговските отношения, настоя Комитова. Нейният най-голям страх е ангажирането на все повече държави във военния конфликт в Украйна, което все повече и повече ни въвлича в Трета световна война. „Някои може ли да ни гарантира, че няма да има Трета световна война?“ – запита Комитова.

Източник: www.news24sofia.eu