Сега четете
Светлинно шоу преобразява София за четири вечери (ВИДЕО/ФОТО ГАЛЕРИЯ)

Светлинно шоу преобразява София за четири вечери (ВИДЕО/ФОТО ГАЛЕРИЯ)

На 13 ключови локации ще има 3D мапинг спектакли, светлинни проекции и скулптури

Сред сградите са НДК, Народния театър и “Квадрат 500”

Първият фестивал на светлините Lunar ще се проведе в София от 6 до 9 май 2022 г. Градът ще се преобрази в огромна галерия под открито небе, в която високотехнологичното си изкуство ще представят български и международни артисти.

Чрез 3D мапинг спектакли, светлинни проекции и скулптури, тринадесет от най-емблематичните сгради, паркове и площади в София ще “оживеят” в рамките на четири вечери. Всички творби ще могат да бъдат посетени безплатно между 20:30 и 00:00 часа.

Сред локациите са Народен театър “Иван Вазов”, Националният дворец на културата, Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”, Царската градина, Национална галерия “Квадрат 500” и други.

Фестивалът обещава да разкаже истории, да провокира въображението, да изненада и привлече вниманието към новите тенденции в сферата на дигиталното изкуство. За да могат младежите в България да получат нови знания в сферата на съвременните аудио-визуални изкуства, по време на фестивала ще бъдат организирани безплатни обучения за млади таланти. Български артисти ще имат възможност да създадат свои творби за една от най-мащабните фасади в столицата – тази на Националния дворец на културата.

Организатор и основен артистичен колектив зад проекта е българското студио за визуални ефекти MP-STUDIO, в партньорство с един от най-популярните светлинни фестивали в света Festival of Lights International Productions GmbH.

Събитието ще се проведе с подкрепата на Европейския парламент в България и представителството на Европейската комисия в България, Министерство на културата и под патронажа на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Вижте и

Снимки и видео: „Любословие“.БГ / www.luboslovie.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре