Сега четете
САЩ пращат на Украйна 150 милиона долара военна помощ

САЩ пращат на Украйна 150 милиона долара военна помощ

Съединените щати ще изпратят допълнителен пакет от помощ за сигурността на Украйна на стойност 150 милиона долара, включително оборудване, което ще помогне на страната да се защити от руските сили. Оборудването, изпратено в Украйна, включва муниции, полево оборудване и резервни части.

Tова съобщи в петък говорителят на Пентагона Джон Кърби, цитиран от Fox News.

Съединените щати ще продължат да предоставят на Украйна необходимата помощ, за да се защити.

Кърби припомни, че Съединените щати са предоставили около 4,5 милиарда долара за помощ за сигурността на Украйна, откакто президентът Байдън встъпи в длъжност през януари 2021 г., и 3,8 милиарда долара, откакто Русия започна войната си срещу Украйна.

Съединените щати също продължават да работят със своите съюзници и партньори, за да идентифицират и предоставят на Украйна допълнителни способности за защита„, каза Кърби.

Президентът Джо Байдън призова Конгреса да одобри искането му от 33 милиарда долара за допълнителна военна, сигурност и икономическа помощ за Украйна.

Моята администрация почти е изчерпала финансирането, което може да се използва за изпращане на помощ за сигурност чрез властите за изтегляне на Украйна. За да успее Украйна в тази следваща фаза на война, нейните международни партньори, включително САЩ, трябва да продължат да демонстрират нашето единство и нашата решимост да поддържаме потока на оръжията и боеприпасите към Украйна без прекъсване. Конгресът трябва бързо да осигури исканото финансиране за укрепване на Украйна на бойното поле и на масата за преговори„, каза Байдън, пише News24sofia.eu.

Припомняме, че новината за новата помощ е очаквана. Часове по-рано стана ясно, че се очаква американският президент да одобри помощта.

Това е последният от поредица трансфери, за да се помогне на Киев да отблъсне руската инвазия.

Съединените щати вече изпратиха въоръжение на стойност 3,4 милиарда долара в Украйна от 24 февруари насам.

Вижте и

Новият транш от трансфери на оръжие ще дойде от останалите 250 милиона долара в президентския орган за изтегляне, което позволява на президента да разреши прехвърлянето на оръжия от запасите на САЩ без одобрение на Конгреса в отговор на извънредна ситуация.

Миналия месец Байдън предложи пакет от помощ от 33 милиарда долара за Украйна, включително повече от 20 милиарда долара военна помощ.

Съединените щати обучават някои украински сили как да използват системи като гаубиците извън Украйна.

Лидерите на група от седемте (Г7), включително Байдън, ще проведат видео разговор в неделя с украинския президент Володимир Зеленски в демонстрация на единство ден преди Русия да отбележи своя празник на Деня на победата, съобщи Белият дом.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре