Сега четете
Пловдивският митрополит хвали Борисов, никой никога не бил направил толкова добро на църквата (ВИДЕО)

Пловдивският митрополит хвали Борисов, никой никога не бил направил толкова добро на църквата (ВИДЕО)

„Радвам се да приветствам с добре дошли наши скъпи гости – господин генерал Бойко Борисов. Ние се радваме на вашето посещение искрено, защото вие и като политик, и като държавник доказахте вярата си в Бога, упованието в Светата църква и любовта към отечеството. Вие, г-н Борисов, се оказахте сработник Христов и направихте това за Светата църква, което никой никога не е успявал да стори за нейно добро. Това вие извършихте, защото наистина обичате България и знаете какво значение има за този народ православната вяра и светата православна църква. Така може да мисли, разсъждава и действа истински български държавник, какъвто сте вие.“

С тези думи се обърна към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пловдивският митрополит Николай по време на проповед в храма „Свети Георги“ в Пловдив, информира News24sofia.eu. Освен Борисов присъстваха и други представители на партията му – кметът Здравко Димитров и депутатите Росица Кирова, Дани Каназирева, Радомир Чолаков, Младен Шишков, Иван Тотев, Теменужка Петкова, Стефан Шилев.

Митрополит Николай също така заклейми нападението на Русия над Украйна.

За голямо съжаление злото в този живот се умножи, а с него и бедствията в света. Виждате стихии в домовете и душите ни. Това са болести, страх, смърт. Най-страшното бедствие е войната. И още по-страшно е, че Русия нападна Украйна. Това човек не може да си го представи – война между два православни народа. Това е богопротивно, братоубийствена война„, изтъкна владиката и попита на чия страна би застанал Христос.

На страната на нападнатия, уверявам ви. Ние знаем Божията заповед „Не убивай!“, напомни дядо Николай.

Вижте и

Според него онзи, който подкрепя войната, извършва грях пред Бога.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре