Сега четете
Голяма трагедия в Куба взрив на хотел 22 души са загинали

Голяма трагедия в Куба взрив на хотел 22 души са загинали

Трагедия в Куба. 22 души са загинали, а повече от 70 са ранени при експлозия в един от най-добрите петзвездни хотели в Хавана. Разрушени са няколко етажа от сградата, а една от стените ѝ е срутена напълно.

По първоначална информация, камион с газ, паркиран пред сградата на хотел „Саратога” в центъра на Хавана, е предизвикал експлозията. Свидетели разказват, че са видели стълбове гъст, черен дим и облаци от прах и пепел, които се издигнали в небето веднага след взрива.

„Усетих силна експлозия, един гърмеж. Видях стъкла да се чупят и да падат. Белият облак дим не искаше да се разпръсне. Успях да избягам в противоположната посока”, обясни очевидецът Барбара Пинеда.

Сред загиналите при експлозията има бременна жена и дете. Няма пострадали чужденци, съобщиха кубинските власти. Спасителните операции в центъра на Хавана продължават и в момента, а пожарникари и полицаи се опитват да открият хора, заклещени под руините.

„До момента сме приели 74 ранени. За съжаление, 18 от тях починаха. Вътрешното министерство и властите работят, за да идентифицират телата. В близките часове ще дадем информация за самоличността на жертвите”, посочи д-р Хулио Гуера.

Зад взривилия се хотел се намира училище. В този момент в него имало 300 деца. Те са били евакуирани незабавно, но според някои информации, 15 от тях са пострадали леко. Президентът на Куба Мигел Диас-Канел посети мястото на експлозията, което се намира точно срещу старата сграда на парламента.

Вижте и
Румен Радев

„В никакъв случай не е бомба или атака, както някои медии вече съобщиха по много извратен начин. Объркващо е и е грешно. Това е трагичен инцидент, който се е случил заради изтичане на газ”, посочи държавният глава.

Сградата, построена през 19-и век, е една от най-известните в Хавана. В хотела често са отсядали знаменитости, сред които Мадона, Бионсе и Мик Джагър. Инцидентът става в момент, когато туризмът в страната се възстановява след две тежки години на пандемия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре