Сега четете
Добрият политик трябва да е добър лидер

Добрият политик трябва да е добър лидер

И тази учебна година зачова силно за студените във  Факултетът по икономически и социални науки (ФИСН) на Пловдивски Университет “Паисий Хилендарски” въпреки онлайн формата на водене не лакции. Като преподавател в Катедра Политически науки и национална сигурност, съм горд, че със студентите и колегите ми създаваме силни текстове и предаваме щафетата на младите бъдещи учини за нови, адекватни, отлично обосновани и мотивирани аналитични текстове. Като главен редактор за мен е удоволствие “Любословие” да е символичен домакин на авторските тестове но факултативната дисциплина  “Политология”.

Лилиан Апостолова:  

Какво е лидерство? Лидерството е способността на човек да ръководи, вдъхновява и насочва други индивиди, групи, организации или общества да се трансформират за добра кауза. Кои са политическите лидери? Политическите лидери са държавни служители, които работят за благото на обществото. Той се избира от членовете на обществото чрез гласуване. Политическите лидери изискват „изграждане на нация“; за разлика от това да бъдеш просто „политик“ – това предполага почтеност и желание за отстояване на справедливост, дори ако това означава оставка от държавна служба или загуба на избори. Добрият политически лидер е някой, който може да взема решения,
решен е да работи по-добре, има желание да управлява и коригира проблемите и което е важно да се придържа към правилните неща. Политическият лидер не трябва да се тревожи за своя статут, власт и авторитет.

Той винаги трябва да се стреми към развитието на обществото и трябва да цени своите граждани. Всеки политически лидер трябва да наследи уменията и изследователската способност да мисли и действа за бъдещето. Успешният лидер трябва да притежава пет основни
добродетели: дисциплина, надеждност, смелост, човечност и мъдрост. От всички лидерски роли политическите лидери винаги са на върха на съзнанието на всеки,  защото винаги са в новините по някаква причина. В света има много амбициозни  политически лидери, но за съжаление малко лидери живеят според етиката и принципите. Значението на лидерството в обществото: Лидерството е инструмент за
социална промяна. Преодоляването на социалните проблеми или модернизирането и  премахването на социалните норми е невъзможно без правилното ръководство.

Лидерите работят за доброто на обществото, уважават гласа на хората, създават позитивно и щастливо общество и поддържат тези хора мотивирани и вдъхновени.

Вижте и

Лидерите имат способността да си представят нуждите на хората от различни гледни точки и да планират съответно. Това ще позволи правилно разпределение на развитието и ще осигури ползотворен резултат.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре