Сега четете
Задават се празни магазини от 10 Май

Задават се празни магазини от 10 Май

Рафтовете с храна в магазините в цялата страна може да останат празни, защото няма да има кой да доставя стоките. От 10 май превозвачите обявяват безсрочен протест докато не бъдат изпълнени исканията им, каза за “Труд” изпълнителният директор на Съюз на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. Единни сме в бранша, в протеста ще се включат петте сдружения в товарния сектор и двете сдружения на автобусните превозвачи, допълни той.

Това означава, че от следващия вторник ще спрат товарните превози в страната и междуселищните автобуси. Градските автобуси в голяма част от градовете, като София, Бургас и Варна, са общински дружества. Затова не е ясно дали те ще се включат в протеста.

Основните искания на превозвачите са четири и протестът ще продължи докато те не бъдат изпълнени. Те са намаляване на акциза за горивата с 50% за срок от месеца, премахване на биодобавката в горивата за срок от шест месеца, тол таксите да не бъдат увеличавани, а автобусните превозвачи да получат пълния размер на компенсациите за отстъпките, които правят за пенсионери, деца и други, които по закон могат да пътуват с намаления.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре