Сега четете
Новак Джокович ще бойкотира предстоящото през лятото издание на „Уимбълдън

Новак Джокович ще бойкотира предстоящото през лятото издание на „Уимбълдън

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще бойкотира предстоящото през лятото издание на „Уимбълдън“. Информацията е на швейцарското издание „Блик“ и се приема като истинска сензация, тъй като шампионатът в „Ол Инглънд Клъб“ е един от най-любимите на сърбина.

Според информацията, 34-годишният тенисист няма да играе на третия за годината турнир от Големия шлем в знак на солидарност на руските и беларуските си колеги. Както е известно, на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и останалите вече беше съобщено, че няма да бъдат допуснати до участие в Откритото първенство на Великобритания заради руската военна инвазия в Украйна и подкрепата, която Русия получи от Беларус при осъществяването на операцията. Още в първите дни след обявяването на решението на „Уимбълдън“ Джокович го определи като лудост.

Швейцарската медия се позовава на цитат на Никола Пилич, считан за тенис бащата на Джокера и бивш негов съветник.

„Други тенисисти също може да вземат подобно решение, когато видят примера на Джокович. Тогава те може да си кажат: „Щом той може да откаже да играе, то и ние можем“. Ще бъде интересно тогава да видим реакцията на организаторите на „Уимбълдън“, заяви Пилич пред „Блик“.

Вижте и

Отсъствието на Джокера ще бъде голям удар по единствения турнир от Големия шлем, игран на тревни кортове, тъй като по този начин „Уимбълдън“ ще остане в основната си схема без първите двама тенисисти в световната ранглиста. Новак Джокович е №1, а Даниил Медведев е втори.

Очакванията бяха Ноле да играе изключително мотивирано на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, за да успее отново да се изравни с Рафаел Надал по спечелени титли от Големия шлем. Както и известно, Джокович не беше допуснат до Australian Open заради отсъствието на направена ваксина за коронавирус, а от това се възползва Надал, който завоюва своята 21-ва титла от Шлема. Новак Джокович и Роджър Федерер са с по 20.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре