Сега четете
Съдът не позволи на Бербатов да стане президент на БФС

Съдът не позволи на Бербатов да стане президент на БФС

Димитър Бербатов претърпя неуспех при опита си да бъде вписан в Търговския регистър като президент на БФС. По този начин проведеният от него форум на 18 март в НДК, който имаше претенции за конгрес на футболния съюз, претърпя провал и взетите там решения се оказаха нелигитимни.

Юридическият екип на Бербатов е получил откази на две инстанции – първо от Софийски градски съд, а след това и от Софийски апелативен съд. Вторият отказ е окончателен и не подлежи на обжалване.

На 18 март Бербатов събра 76 представители на клубове, които го избраха за президент на БФС, а преди това освободиха Борислав Михайлов от длъжност. Веднага след това бе подадена молба до Търговския регистър. Тя обаче бе обжалвана от страна на БФС – от члена на Изпълкома Емил Костадинов, както и от един от неучаствалите на форума клубове, но редовен член на футболния съюз – „Академик“ (Сф). По-късно тези жалби бяха уважени и последва отказ за Бербатов.

Дни по-късно, на 23 март Изпълкомът на БФС изключи 62 от тези участвали клубове (само аматьорските), а също така наложи и тежки санкции на представителите на професионални клубове, които са били делегати на 18 март. Сред тях бе и изпълнителният директор на „ЦСКА-София“ Филип Филипов, който получи забрана да заема длъжността в срок от 1 година, а клубът бе глобен с 15 000 лв. Един от най-доверените хора на Бербатов – членът на Изпълкома до 2021 г. Петър Величков пък бе отстранен от футбола за 3 години.

Вижте и

На предстоящия редовен конгрес на БФС на 20 май предстои да бъде разгледан статутът на лишените от членство клубове. Това общо събрание обаче няма да е изборно, а на него само ще се приемат план за развитие на БФС за периода 2022-2026 и бюджет за същия период. Гласуването на бюджета е особено ключово, тъй като спортният министър Радостин Василев заплаши да отнеме лиценза на БФС, ако ведомството му не получи такъв от футболния съюз в срок до 25 май.

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре