Сега четете
Важна информация за всички, които използват „Вайбър“

Важна информация за всички, които използват „Вайбър“

Rakuten Viber, водещата платформа за разговори и съобщения обяви най-новата си функция за подсилване на сигурността на потребителите – двустепенна верификация.

Това допълнително ниво на защита позволява на потребителите да удостоверяват акаунтите си с използването на пин код и имейл. Функционалността ще бъде въведена поетапно в България и още страни в Европа през май, преди да бъде лансирана глобално.

Мисията на компанията да осигурява на своите потребители защитена платформа за комуникация и съдържание, ​ се изразява в непрекъснатите усилия в създаването на функционалности като тази. Изпращането на съобщения във Viber е криптирано от край до край, като така се елиминира достъпът до данните на потребителите от трети страни. Опцията за изчезващи съобщения от своя страна позволява още по-голям контрол върху това кой може да види съобщенията. Най-новата функция за двустепенна верификация е още един пример за непоколебимата позиция на Viber да осигурява най-високо ниво на поверителност в комуникацията и успокоение за потребителите, че общуват в сигурна платформа.

 

Потребителите, които искат да използват двустепенната верификация трябва да създадат 6-цифрен пин код и да потвърдят имейла си. За да могат да влязат в своите акаунти в мобилната или десктоп версия на Viber, те ще трябва да въведат своя индивидуален пин код и да верифицират акаунтите си. В случай на забравен пин код, регистрираният имейл ще послужи за възстановяване на достъпа.

В допълнение, наличието на пин код ще премахне възможността да се деактивира Viber акаунт от компютър. Всеки, който се опита да деактивира даден акаунт чрез десктоп, ще има нужда от предварително зададения пин код.

Вижте и

Двустепенната верификация защитава потребителите от хакери, които биха откраднали техните акаунти, за да изпращат спам или да получат достъп до личната им информация. По-големият брой верифицирани акаунти не само ще ​ намали спам съобщенията в платформата, но и ще създаде по-ефикасно и стабилно приложение за общуване с любимите хора по целия свят. В допълнение, Viber работи и за интегриране на биометрично удостоверяване в бъдеще.

„Защитата на потребителите на Viber е на първо място за нас. Ние сме ангажирани да предоставим сигурно, криптирано приложение за комуникация и тази нова функция затвърждава тази позиция.“ Споделя Амир Иш-Шалом, главен информационен директор за Rakuten Viber.

„Двустепенната верификация цели да даде още повече сигурност, както на потребителите в тяхното общуване, така и на бизнеса в ежедневните им операции, защото ние осигуряваме най-новата технология, с която приложението оставазащитено“, допълва той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре