Сега четете
Янка Рупкина отбелязва 60 -годишен юбилей с концерт на връх Гергьовден

Янка Рупкина отбелязва 60 -годишен юбилей с концерт на връх Гергьовден

Янка Рупкина и Владислав Славов ще вдигнат грандиозен концерт скоро в Бургас, а повода е 60-тата годишнина на голямата ни фолклорна певица на сцената.

На 6 май (петък), в 12:00 ч., навръх Гергьовден, на пл. „Атанас Сиреков“ (пред Общината) двамата ще вдигнат настроението на многобройната публика.

Най-обичаната българска народна певица празнува големия юбилей – 60 години на сцената, за първи път в Бургас – градът, от който започва кариерата си. Много песни от репертоара на Рупкина, както и дуети с младия певец Владислав Славов, ще прозвучат в празничния 6-ти май. Нейни гости ще са още Лазар Налбантов, Стойко Василев и други странджански певци.

Това е отдавна чакано събитие, което се осъществява с подкрепата на Община Бургас, която е обявила Янка Рупкина и за Почетен гражданин. Двамата с Влади Славов са любим български дует в последните няколко години, имат множество концерти в страната и чужбина. Възродиха златни песни като: „Я кажи ми, облаче ле, бяло“, „Тръгнала е малка мома“, „Похвали се бяла Рада“, „Отишла е Янка“ и много други.

Вижте и

Концертът е финансиран от Община Бургас и ще бъде с вход свободен. Мястото на провеждане е пл. „Атанас Сиреков“ (пред Общината)

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре