Сега четете
Явор Сидеров: Възможни са промени в кабинета и разместване на пластовете

Явор Сидеров: Възможни са промени в кабинета и разместване на пластовете

Виждаме рязка еманципация на правителството на ПП от президента Радев и съвсем очевидно разделение по оста да се купува ли руски газ по новите условия на „Газпром“, смята политологът Явор Сидеров.

Маските паднаха. Разбра се кой кой е, кой за какво играе, кой е готов да действа в моменти, в които ножът опира до кокала и в каква посока„, заяви политологът. По думите му „дошло е време разделно“, каза Сидеров в интервю за БНР.

Предсрочните избори не са опция в момента, но размесване и правителствен ремонт може да има, прогнозира Явор Сидеров. Според него е налице „фино калиброване на позициите по най-различни теми„.

И промени в правителството, и размествания на политическите пластове са напълно възможни, но не мисля, че сме на прага на предсрочни избори точно сега.“

За разлика от други страни, газът съставлява 14% от енергийния микс у нас, но те са важни, защото имат социално значение и отчасти захранват индустрията, изтъкна политологът в предаването „Преди всички“.

Отзвукът от спирането на газа има много по-директен социален ефект. Има социална цена това. Тя ще се усети следващата зима. В индустрията се усеща сега и веднага. Но като цяло не е катастрофа.“

Вижте и

От ключова важност е въпросите на енергийната политика в ЕС да бъдат договаряни колективно, за да може да бъде силен на масата на преговорите и да не се получава разнобой, коментира Явор Сидеров в предаването „Преди всички“.

Просто трябва да се говори на един глас. Този разнобой се получава от обективни реалности. Политиката на руската страна винаги е била да се договаря индивидуално, за да може индивидуално за извива ръце.“

Според Сидеров от посещението на българската делегация в Украйна „особени нови потресаващи разкрития няма да дойдат“, защото знаем какво става на терен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре