Сега четете
Попето се завръща триумфално в Левски

Попето се завръща триумфално в Левски

Очакваната новина от привържениците на „Левски“ вече е факт – клубът потвърди, че през лятото ще привлече Ивелин Попов. 34-годишният бивш капитан на националния отбор се завръща при „сините“ след 18 години кариера в други клубове.

Попов, който започва във футбола като юноша на „Септември“ (Сф), се мести в школата на „Левски“ през 1999 г. и се откроява като един от най-обещаващите таланти. Той така и не дебютира за първия тим на „сините“, тъй като през 2004 г. преминава в академията на „Фейенорд“. Там се задържа един сезон, а след това играе последователно за „Литекс“, турския „Газиантепспор“ и от 2012 г. продължава кариерата си в Русия – „Кубан“ (Краснодар), „Спартак“ (Москва), „Рубин“ (Казан), „Ростов“, а от август 2020 г. е в „Сочи“. През този сезон обаче българският халф загуби титулярното си място и попадна едва 7 пъти в основния състав, а в 12 мача влезе като резерва и записа общо 4 гола.

Сега Попов е решил да сложи край на 10-годишния си престой в Русия и да се върне в България. Той ще премине в“Левски“ като свободен агент, а договорът му ще е до лятото на 2024 г.

В първото си изявление след обявяването на трансфера Попов не скри, че треньорът Станимир Стоилов е основната причина той да избере да играе за „Левски“.

Вижте и

„След почти 12 години футболен път в чужбина и няколко трофея спечелени зад граница, мисля, че дойде времето и моментът да се завърна у дома! Там откъдето започна всичко! В момент, толкова важен за „Левски“ и за Мъри – Треньорът дал ми криле за големия футбол, е ред аз да се отплатя! През годините, както и към днешна дата съм бил канен и от други – български и чуждестранни отбори, за което благодаря. Но истината е, че гласът на Сърцето винаги е бил един! Не съм от хората, които ще говорят много, ще дават интервюта и ще залъгват с гръмки фрази. Аз идвам за да печелим! „Левски“ е вечен!“, заяви Попов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре