Сега четете
Премиера на нов български филм „Чудовища“

Премиера на нов български филм „Чудовища“

На 29 април е премиерата на новия български филм „Чудовища“, съобщават от екипа. Създаден по идея на Наталия Дукова, която е сценарист и режисьор по монтажа, лентата е пълнометражен кинодебют на режисьора Калоян Патерков. Оператор е Кирил Проданов.

Чудовища“ провокира зрителите по темата за стойността на истинската любов, колко струва тя и може ли да се продаде, и най-вече търси отговор на въпроса „В какво се превръщаме, когато любовта липсва?“, разказват от продукцията.

Самият филм се занимава с темата, че всеки човек, останал без любов, е чудовище. Дали защото си бил в среда, която е не за теб, дали защото се предпазваш постоянно, за да не се чувстваш наранен или по други причини, но всеки от нас попада или е попадал в капана на възможността да бъде чудовище. Всеки от нас в живота си попада в бездната на това да бъде чудовище и това се случва винаги, когато останеш без обич, без любов„, казва актрисата Яна Маринова.

В съвременен свят на шумно пируване и телесни необходимости, един журналист кани на интервю три дами с интересна професия – поръчкови жени за регламентирани връзки. Това е професия, която разделя обществото на две – за и против техните услуги. Какво е онова, което може да се продаде – парче душа, парче живот, любов, извън телесните измерения. Дали журналистът иска да разбере и осмисли тяхната гледна точка или самият той крие нуждата от услугите, които предлагат.

Вижте и

 

Една от репликите на журналиста във филма е „Допускали ли сте някога, че светът ще стигне до услугата, която вие предлагате?“ Аз допуснах. Да взема от живия живот тази цяла напредничава концепция за една идея, която ми се вижда съвсем естествено развитие на „постланото“ в днешните дни. Нищо чудно някъде да се предлага услугата Регламентирана връзка или да дадем „хляб“ на по-находчивите в бизнеса. Любовта е извечна тема, а когато липсата е осезаема, става страшно… Акцентът тук е на даването, обаче, на размяната, на обмена„, коментира Наталия Дукова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре