Трамвай номер 5 може да се върне от месец Юни

Трамвай номер 5 може да се върне от месец Юни

Първият етап от ремонта на трасето на трамвай номер 5 от обръщалото на Съдебна палата до това в кв. “Бъкстон” е почти готов и от Столична община очакват мотрисите по най-старата трамвайна линия в София да потеглят отново през юни. Това обяви заместник-кметът на София инж. Ангел Джоргов пред БНТ.

Под въпрос обаче е стартирането на втория етап от планирания ремонт, който включва трамвайното трасе от обръщалото в кв. “Бъкстон” до “Княжево”.

“Вторият етап до ухо “Княжево” се очаква да започне след приключването на първия, но вече имаме много уведомления от изпълнителите на проекта, че са поскъпнали многократно материалите. Така че, ако нямаме уверението от строителите, че ще изпълнят задълженията си според първоначалния план, няма да спираме трамвая докато не се договорим с тях. Все пак се надяваме, че те ще изпълнят поетия ангажимент”, заяви Джоргов.

Изпълнител на строителните дейности е ВДХ – новото име на „Водстрой 98“. Обектът се финансира с европейски средства и ще струва 48 млн. лв. с ДДС.

За автора

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Последвай ни

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

За да пребъде нашето слово!

Партньори