Сега четете
Реакции в САЩ след придобиването на „Туитър“ от Илон Мъск

Реакции в САЩ след придобиването на „Туитър“ от Илон Мъск

Конгресмени от Републиканската партия в САЩ приветстваха новината, че милиардерът Илон Мъск е купил „Туитър“, а техни колеги от Демократическата партия осъдиха сделката като „опасна за демокрацията“, предаде „Ройтерс“.

Мъск, който казва за себе си, че е ревностен привърженик на свободното слово, сключи вчера сделка за купуването на влиятелната социална мрежа за 44 милиарда долара.

Консерватори многократно са обвинявали „Туитър“, че заглушава гласовете на хората с десни възгледи. Те приветстваха перспективата за по-малко контрол под ръководството на Мъск, който в миналото е критикувал работата на модераторите в „Туитър“.“Свободното слово се завръща„, написа в „Туитър“ конгресменът републиканец Джим Джордан.

Надявам се, че Илон Мъск ще помогне да се ограничат големите технологични компании в цензурирането на потребители с различна гледна точка„, каза сенаторката републиканка Марша Блакбърн.

На фона на опасения от страна на правозащитници, че сделката може да доведе до неограничен поток от реч на омразата, народни представители от Демократическата партия призоваха за повече отчетност.

Сенаторката Елизабет Уорън заяви, че придобиването на „Туитър“ от Мъск е „опасно за нашата демокрация„.

Вижте и

Милиардери като Илон Мъск играят по различни правила от всички останали, като трупат власт в своя собствена изгода. Нуждаем се от данък върху богатството и солидни правила, за да търсим отчетност от страна на големите технологични компании„, добави тя.

Говорителката на Белия дом Джен Саки отказа да коментира директно сделката, но каза: „Президентът отдавна говори за безпокойството си от силата на социалните мрежи, в това число „Туитър“ и други, да разпространяват дезинформация„.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре