Сега четете
Боян Чуков: Делегация в Украйна ще заздрави коалицията, Вигенин ще бъде посрещнат като национален герой

Боян Чуков: Делегация в Украйна ще заздрави коалицията, Вигенин ще бъде посрещнат като национален герой

В сряда правителствената делегация начело с премиера Кирил Петков заминава за Киев. Целта на посещението е да се доставят обещаните от България каски и бронежилетки, обяви премиерът.

Тази идея на премиера е нещо като стрес тест за коалицията, тъй като едно отиване там ще я заздрави, защото всички ще вземат 100% позицията на премиера. Кристиан Вигенин е може би най-добрият избор за тази делегация. Той през 2014 г. беше първият министър на външните работи от ЕС, който посети Киев и беше един от първите, който легитимира сегашния режим. Ако Корнелия Нинова се спре на Вигенин, той може да бъде посрещнат като национален герой в Украйна, тъй като е направил много повече от всички други от българската делегация“, заяви международният анализатор и експерт по национална сигурност Боян Чуков в „България сутрин“.

Той добави, че всяка една от политическите партии трябва да има предвид, че участието в тази делегация ще се отрази много сериозно на задаващите се предсрочни парламентарни избори. Експертът поясни, че трябва да преценят политическия хоризонт и да си дадат ясна сметка по какъв начин би могъл да увеличи или да намали техният електорат.

Вижте и

Източник Bulgaria ON AIR

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре